Nieuws

Valentijnsdag: denkt u ook aan het pensioen van uw partner?

Kort geleden was het weer Valentijnsdag, zoals elk jaar op 14 februari. Een mooi moment om stil te staan bij uw relatie met uw partner. Maar is er ook een pensioen voor hem/haar als u onverhoopt overlijdt?

Om gelijk antwoord te geven op die vraag: ja, uw partner krijgt pensioen van ons fonds als u overlijdt. Normaal gesproken dan. Want er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Misschien moet u nog iets doen.

Niet getrouwd? Meld uw partner aan bij ons fonds!

Als u niet getrouwd bent en u ook geen partnerschap geregistreerd hebt bij de gemeente, dan weten wij misschien nog niet wie uw partner is. Ook als u in het buitenland trouwt is dat bij ons niet bekend. In die gevallen meldt u uw partner zelf bij ons fonds aan. U moet dat dus zelf regelen.

Hebt u dat al eerder gedaan, bijvoorbeeld toen u pensioen ging opbouwen bij ons fonds? Dan is het allemaal goed geregeld.

Hebt u de naam van uw partner nooit aan ons doorgegeven? Dan weten wij niet wie uw partner is. U kunt de naam van uw partner heel gemakkelijk aan ons doorgeven. Ga hiervoor naar Mijn Pensioencijfers. Of vul het formulier in en stuur het naar ons terug. Dat kan met de post of als bijlage van een e-mail.

Wat kunt u doen?

Check of uw partner bij ons bekend is. Dat ziet u op uw jaarlijkse pensioenoverzicht (UPO). Is de naam van uw partner ingevuld? Dan weten wij - en u - genoeg. Staat er geen naam bij ‘uw partner’? Geef dan de naam van uw partner aan ons door.

Alle informatie over het pensioen voor uw partner vindt u op de pagina Partnerpensioen.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.