Nieuws

Wie kiest u als lid van het verantwoordingsorgaan? Breng uw stem uit!

Ons fonds organiseert verkiezingen. Want er zijn 5 geschikte kandidaten voor de 3 vrije plekken in het verantwoordingsorgaan namens de pensioengerechtigden. Ontvangt u pensioen van ons fonds? Dan mag u uw stem uitbrengen en de 3 kandidaten van uw voorkeur kiezen.

Hoe kunt u stemmen?

U ontvangt op woensdag 5 oktober per e-mail of post (afhankelijk van uw voorkeur) een uitnodiging met unieke stemgegevens en de website waar u kunt stemmen. Vanaf dat moment brengt u uw stem uit met uw stemgegevens. Stemmen kan tot en met woensdag 2 november. Doe mee, elke stem telt.

Wat doet het verantwoordingsorgaan

Het verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers namens de werkgever (2), deelnemers (2) en pensioengerechtigden (dit is iedereen die nu pensioen ontvangt van ons fonds) (4). Het verantwoordingsorgaan oordeelt of het bestuur rekening houdt met de belangen van alle betrokkenen. Zij controleren of het bestuur goede beleidskeuzes maakt en deze goed uitvoert. Daarnaast heeft het verantwoordingsorgaan een adviesrecht ten aanzien van besluiten van het bestuur met betrekking tot een aantal specifieke onderwerpen.

Lees hier meer over het verantwoordingsorgaan.