Nieuws

Getrouwd of geregistreerd partnerschap? Pensioen voor uw partner is goed geregeld!

U bouwt bij ons fonds niet alleen pensioen voor uzelf op. Want als u onverhoopt overlijdt, is er ook een pensioen voor uw partner. Als u getrouwd bent (of een geregistreerd partnerschap hebt), hoeft u hier niets voor te doen.

Dat is natuurlijk prettig om te weten, en voor u misschien een hele geruststelling. Uw partner krijgt na uw overlijden recht op een partnerpensioen van ons fonds. Ook voor uw kind(eren) is er een pensioen als u overlijdt: het wezenpensioen. In Mijn Pensioencijfers ziet u hoeveel pensioen er voor uw nabestaanden is. Zelfs een eventuele ex-partner kan na uw overlijden recht krijgen op een deel van uw pensioen!

Partner wel aanmelden als u samenwoont

Wonen u en uw partner samen, maar hebt u geen geregistreerd partnerschap?  Dan moet u uw partner aanmelden bij ons fonds, zodat wij weten wie uw partner is. Anders krijgt hij of zij na uw overlijden geen partnerpensioen. Ook als u in het buitenland bent getrouwd, moet u uw partner aanmelden. Bekijk in dit filmpje hoe u dat doet.

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.