Nieuws

Gaat u binnenkort met pensioen?

Medewerkers van Dow kunnen lid worden van de personeelsvereniging. Voor Dow-gepensioneerden is er de Vereniging van Dow Gepensioneerden (VDG). Wat doet deze vereniging? En hoe werkt dat eigenlijk, met pensioen gaan? We spraken Ceciel van Eijl, secretaris van de VDG, over haar eigen ervaringen.

English version

Ceciel vertelt: “Na meer dan 40 jaar werken bij Dow, ben ik sinds 1 januari 2020 met pensioen. Omdat ik verlof had gespaard, ging ik een jaar eerder al met verlof. Eigenlijk een soort overgangsfase tussen werk en pensioen. Tijdens mijn verlof was ik geen actieve medewerker meer, maar ook nog niet gepensioneerd. Daardoor verliep de informatieverstrekking over mijn aankomende pensioen anders dan normaal.”

Keuzemogelijkheden

Ze vervolgt: “Omdat ik jarenlang bij HR heb gewerkt, was ik wel al goed op de hoogte over mijn pensioen. Bent u daar niet zo in thuis? Dan kan het Pensioenbureau u hierover informeren. Zij nodigen u uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bekijken zij samen met u alle keuzemogelijkheden die u hebt, en de gevolgen daarvan voor uw pensioen. Zodat u weloverwogen kunt beslissen wat past bij uw pensioensituatie. Ook krijgt u een uitnodiging om deel te nemen aan een themadag ‘Een nieuwe toekomst tegemoet’. Ikzelf heb die helaas moeten missen, maar deze themadag is zeker de moeite waard.”

Vereniging Dow Gepensioneerden

“Het doel van de vereniging is het behartigen van materiele en immateriële belangen van alle (gewezen) deelnemers die een uitkering ontvangen van het pensioenfonds. We volgen nauwgezet alle ontwikkelingen in ons pensioenfonds en voor verzoeken of vragen van individuele leden proberen we een oplossing te vinden.” Meer weten? Ga naar www.vdgnl.org.